Kirjoittanut manta2010 | 8.7.2010

Keskimäärin

”During the four summer months, May to August, the mean wind strength is force 3-4 and on average only three gales can be expected during this period.” (Clyde Cruising Guide, part 5.)

Joopa joo, meillä on ollut viikon sisällä kaksi myrskyä ja muuten lähes jatkuva gale (17-21 m/s).  Huomasin toivovani 7 boforin tuulia, sehän on 14-17 m/s! Avomerellä sellainen menee, mutta täällä on kapeita salmia, korkeita vuoria, karikoita, saaria ja voimakkaat virrat, jotka voimistavat tuulia ja sekoittavat aallokkoa. Taisin kirjoittaa tästä jo aiemmin. No joo, nyt saa riittää.

Sitä paitsi nyt näyttää vähän paremmalta. Seuraava matala, joka on Skotlannin päällä huomenna, on edellisiä heikompi. Odotettavissa varmaankin sadetta ja puuskaista tuulta, mutta ei sentään myrskylukemia. Ehkä sittenkin pääsemme tutkimaan kiinnostavan ja upean näköisiä saaria ja lahtia, joiden kuvia purjehdusoppaat ovat täynnä.


Kommentit

  1. no, onpa teillä kelit… Baltiassa jatkuva korkeapaine ja löysät tuulet. Tingeling kiertänyt urakalla Latvian pikkukyliä. Toivottavasti sää paranee teilläkin:)

    Risto N.

  2. Ilmeisesti Baltian pysyvä korkea pitää matalat täällä ja siksi ne syvenevät, kun eivät pääse eteenpäin. Näin ihan harrastajapohjalta heitetty arvaus.

  3. Erittäin mielenkiintoista lukea purjehduksistanne. Istuskelen täällä Filippiineillä ja luen suurella mielenkiinnolla seikkailuistanne Mantalla ja Kristiinalla. Tosin en ole täällä veneellä. Veneeni on Tanskassa. Minulla oli vanhassa veneessäni Refleks uuni. Nykyisessä on Refleksin tapainen uuni, samalla periaatteella toimiva. Olen usein vieraillut Refleksin tehtaalla/ verstaalla Tanskassa. Johtaja on hyvin ystävällinen ja auttavainen. Jos ongelmat jatkuvat uunin kanssa, niin ottakaa tehtaalle yhteyttä. En tiedä osaavatko englantia, mutta jos kielivaikeuksia, niin ehkä voin auttaa. Osaan Tanskaa. Kanadalaiset tekevät myös veneisiin sopivaa dieseluunia.
    Minulla on amerikassa rakennettu lasikuituvene Beneteau Moorings 39 Tanskan lipun alla. Kotipaikka Marstal.
    Hei vaan Timo S/Y Marilyn

  4. On ollut mielenkiintoista seurata teidän purjehduksianne ja katsella kuvia pitkin maailman vesillä. Olen Ruovedeltä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: