Kirjoittanut manta2010 | 26.7.2010

Tarkenee

Istun Skagenin satamatoimistossa. Lyhyesti: 433 mpk 80 tuntia Whitehillista Skageniin eli keskivauhti 5,4 kn. Oikein mukava seiluu, jopa genaakkeri oli ylhaalla jonkun tunnin. Skagerrakilla tuuli tyyntyi ja aallot olivat jyrkkia. Taalla oli puhaltanut kunnon tuuli, siina selitys. Moottoroimme ja heittelehdimme muutaman tunnin, kunnes pohjoinen tuuli taas herasi ja loppu olikin reipasta menoa, varsinkin kärjen matalikon ylitys, jossa aallot kasvoivat valtaviksi.

Skagenin satama maanantaiaamuna, jolloin siellä oli jo tilaa.

Satama oli niin taynna kuin vain voi, ei paikan paikkaa, veneita kyljittain, limittain, lomittain. Sita se reipas tuuli tekee, kukaan ei lahde satamasta. Lisaksi taalla oli Tall Ships Race aluksia ja illan jo pimetessä löysimme lopulta kalasatamasta kisassa mukana olevan englantilaisen Rona II:n kyljesta rauhallisen paikan. Aamulla oli siirryttavä, mutta nyt satamassa oli jo tilaa. Paljon on veneitä edelleen, kylkeemme tuli norjalainen ja ruotsalainen, eteen kolme isoa moottorivenettä.

Kun on pari kuukautta tottunut 12-15 asteeseen, oli outoa pukeutua shortseihin.

Ainoa valkojalka?

Enemman myohemmin, samoin kuvia. Huomenna eteenpain.

Keskiviikko 28.7.2010

Lähdimme Skagenista tiistaina kuudelta aamulla ja hienon purjehduksen (6-8 m/s lounaasta) jälkeen saavuimme jo aamupäivällä Laesön kuumaan satamaan. Löysimme helposti laituripaikan näin aikaisin, mutta iltaan mennessä tämäkin satama täyttyi ääriään myöten.

Nyt pääsimme mekin nauttimaan täysillä kesästä, siis lämpimästä kesästä. Vuokrasimme pyörät (kaksi fillaria 12 euroa!) ja poljimme pitkin saaren pikkuteitä. Kävimme uimassa eikä kyseessä ollut äkkikastautuminen Norjan malliin, vaan vedessä saattoi lillua. Arviolta 20 astetta. Illalla nautimme avotilassa voissa paistettuja, tillimaustettuja kampeloita ja uusia perunoita. Sataman kalakaupasta ostetut kalat olivat tuoreita, maukkaita ja vieläpä edullisia, kolme keskikokoista kampelaa noin 6 euroa.

Ei kovin yllätyksellinen tie, mutta helppo polkea.

Päätimme lähteä myös seuraavana aamuna kukonlaulun aikaan, jotta olisimme hyvissä ajoin 50 mpk:n päässä sijaitsevassa  Anholtin saaressa. Päivä oli täysin tyyni, joten moottoroinniksi meni. Ainoa etu köröttelyssä, että siivosin jääkaapin ja pesin lattian. Anholtin satamassa oli tilaa ja eilistäkin kuumempi. Ihmiset kulkivat bikineissä, meininki oli kuin tropiikissa. Kunhan olen saanut blogin päivitettyä, lähdemme biitsille, tänne näin:

Kattegatin tropiikkisaari, Anholt.

Kuuma kesä ei kuitenkaan jatku ikuisesti, tulossa on matalapaine sateineen, ehkä jo huomenna sataa. Jatkamme tutustumista Tanskan saariin ja satamiin, reitti kulkee tällä kertaa Iso-Beltin kautta.


Kommentit

  1. Hei.Kävimme ”teillä”ip-kahvilla.Terveisiä!Tänään tehty lämpöennätys:31.5 astetta.Kunnon sateita odotetaan.Marjat ovat kypsyneet,Kaikki kehittyy ennätysajassa.Kukatkin kukkivat vain hetken.Kasvit näyttävät nuutuneilta,Viljakin valmistuu vaikka jyvä ei ole jaksanut kasvaa.Ei nyt jaksa muuta kuin juoda ja olleilla,Päivätorkkukaan ei onnistu tässä kuumuudessa.Onneksi ei ole mitään pakkotyötä.Saa vain olla ja huokailla.
    Myötäisiä tuulia teille.
    Terveisin Terttu ja Terho

  2. Hei Terttu ja Terho ja terveisiä Tammistoon ja Nummelle! Olipa hauska saada viesti, vaikka terveiset ovat tulleet perille myös Bibin kautta. Skotlannin kylmässä säässä tuli monta kertaa mieleen Nummen kesä, mutta tänä vuonna olisi saanut jakaa hieman tasaisemmin tuota lämpöä. Ehkäpä se kohta siellä hellittää. Auli & Hannu


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: