Kirjoittanut manta2010 | 23.8.2010

Arki

Purjehdus Visbystä Tammisaaren Modermaganiin sujui nopeasti navakassa myötätuulessa: tasan 36 tuntia eli kuuden solmun keskivauhti (216 mpk). Lähdimme harmaasta Visbyn satamasta kello 7 aamulla ja laskimme ankkurin ennen pimeää, joten merellä vietimme vain yhden yön. Se tuli erittäin huonosti nukuttua, sillä myötiksessä vene rullaa. Meillä ei vielä ollut myrskypunkkien laitoja paikoillaan, joten vapaavahtilainen yritti kiilata itsensä tyynyjen ja peittojen avulla paikoilleen leveään takapunkkaan. Eipä haitannut, kun tiesi että pääsee suojaiseen ankkurilahteen, jossa ei ole vuorovettä, virtoja, pyörteitä, ristiaallokkoa tai williwaveja – hirmutuulenpuuskia – vaikka niitä näyttää tänä kesänä Suomessakin olleen.

Modermaganissa meitä odotti sindbadilainen Tucana ja kylmä kuohuviini. Olimme sopineet Maken ja Maaritin kanssa treffit. Vietimme hyvässä seurassa kaksi ihanaa, aurinkoista kesäpäivää (grillausta, jollaretkiä, kävelyä, uimista, saunomista) ennen kuin siirryimme Elisaaren kautta Lähtelään. Sinne kokoontui viikonlopuksi enemmänkin sindbadilaisia, toistakymmentä venettä. Oli mukava tavata ja kuulla kuinka kunkin kesä oli mennyt. Me jätimme iloisen seuran jo lauantaina ja niinpä kotilaituriin kiinnittyminen ja kesälomapurjehduksen ”virallinen” päätös tapahtui 14.8. klo 13.

Arki töineen ja puuhineen on alkanut ja hyvä niin. Kunhan kerkiän kirjoitan tähän blogiin vielä viimeisenä postauksena yhteenvedon, mutta jo nyt voi todeta, että Manta toimi loistavasti. Kovalla koetuksella oli ainoastaan miehistön kärsivällisyys. Onnellista arkea kaikille!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: