Kirjoittanut manta2010 | 3.7.2010

Kärsivällisyys

Purjehtijan tärkein ominaisuus on kärsivällisyys. Sitä on treenattu viime päivät. Tiedättehän tilanteen: mieli haluaisi eteenpäin, mutta järki ja sää estävät. On vain alistuttava odottamaan. Kärsivällisesti.

Lähdimme jo jatkamaan matkaa Tobermorystä, kun säätiedotus antoi tuulivaroituksen Force 9 eli 21-24 m/s. Olimme suojaisessa ja kauniissa lahdessa – ei muita kuin me ja hylkeet. Kovaa keliä olisi luvassa ainakin sunnuntaille ja maanantaille eikä hylkeiden – niin söpöjä kuin ne ovatkin – uiskentelua jaksaisi katsoa kolmea päivää. Nettiä ei tietenkään saarella ollut, mutta ei myöskään kännykkäkenttää, vaikka olimme vain 7 mailin päässä kylästä.

Koska jatkaminen ei tullut näillä virtaisilla vesillä siinä tuulessa kysymykseen, palasimme Tobermoryyn.

Tällä kertaa ankkuroimme (ilmaista) aivan lahden perälle (suojaisaa). Kylässä on enemmän aktiviteettia tuulipäivien viettämiselle. Rannassa on mainio (ja useampikin) kalaravintola. Lähistöllä on standing stoneseja (3000 vuotta vanhoja kivimuodostelmia) ja muutakin varmaan keksimme. Yllättäen netti ulottuu tänne lahden perälle, vaikka jo harkitsimme poijuun menoa (14 puntaa/vrk) sen takia.

Hanski meni jo lauantaisaunaan, kuulumisiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: