Kirjoittanut manta2010 | 4.7.2010

Kymmenen boforia

Säätiedotus tänään kello kuusi. Odotettavissa maanantaiaamuun kello kuusi:

Mull of Kintyre to Ardnamurchan Point: South or southeast 6 to gale 8, veering west gale 8 to storm 10, decreasing 6 or 7 later.

Kymmenen boforia on 24,5-28,4 m/s.

Että tällainen kesälomapurjehdus, heh.

Tobermoryn satama.

Tulli kävi veneessä heti kun olimme saaneet ankkurin alas.

Lisäys illalla: Vaikka jatkuvasti on tuullut etelän ja lännen puolelta eikä säätiedotus kertonut muuta, niin yllättäen tuuli kääntyi pohjoiseen. Olimme juuri tulossa parin tunnin kävelyltä ja näimme kukkulan laelta, että Manta on ankkurilahdessa perä rantaan päin. Äkkiä veneelle! Vettä oli perän alla tarpeeksi ja rantaankin oli vielä matkaa, mutta suojaisa poukama oli muuttunut lahden tuuliseksi puoleksi. Ei auttanut kuin siirtyä pois. Poijuja ei ollut vapaana, joten tulimme laituriin (27 puntaa/vrk  eli noin 30 e).

Tuuli yltyi yltymistään, mikä ei ollut lainkaan mukavaa ponttoonilaiturissa. Köydet narisivat, veneet kallistelivat ja svelli alkoi vaikuttaa lahdella. Vasta nyt, kello 22, tuuli alkaa tyyntyä ja sinistä taivastakin näkee. Ehkä pääsemme huomenna eteenpäin? Seuraavat 45 merimailia ennen kuin seuraava matalapaine tulee.  Se saapuu tämänhetkisen ennusteen mukaan tiistai-iltana. (Havaitsetko hippusen sarkasmia? Aivan oikein.)

Tobermoryssä on oma tislaamo, joka valmistaa kahdenlaista mallasviskiä: pehmeää Tobermoryä ja savunmakuista Ledaigia. Kävimme tutustumiskierroksella.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: